Op de sofa bij Probis Group – Kwaliteit van zorg & zorg voor kwaliteit

2 november 2020

Inspirerende momenten rond kwaliteit van zorg en zorg voor kwaliteit

Reeds meer dan 30 jaar is kwaliteitsdenken gemeen goed in de zorgsector. Ook bij Probis maakt dit thema sinds 30 jaar deel uit van ons DNA. Tijd voor een stand van zaken; vanuit verschillende invalshoeken.

 

Uw gastvrouw Caroline Van der Perre en enkele Probis-adviseurs interviewen op 4 december vier externe sectorkenners, elk vanuit hun eigen insteek over kwaliteit. Maak hieronder alvast even kennis of bekijk hier ons introductiefilmpje.

 

 

Wie zijn onze gasten op de Probis Sofa?

 

Tine Van de Sompel, senior adviseur Probis group, interviewt Peter Degadt, bestuurder bij diverse zorgorganisaties, over kwaliteitslabels in de zorg.

Peter Degadt was gedurende zijn loopbaan onder meer HR directeur bij de Universitaire Ziekenhuizen Leuven, en algemeen directeur van het AZ Sint-Lucas te Gent. De laatste 10 jaar was hij gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro. Peter was auditor, en later lid van de Raad van Toezicht bij het NIAZ. Hij publiceerde onder meer over “Kwaliteit en maakbaarheid” in “Zorg voor de kwaliteit van de Zorg” (Leuven University Press) en over de keuzeproblematiek in de zorg (Kiezen is Winnen, Acco). Hij is vandaag actief als bestuurder in AZ Damiaan (voorzitter), H. Hart Lier (voorzitter), Kliniek Sint-Jan Brussel (ondervoorzitter), GZA (lid)  en DVC H. Hart Deinze, een voorziening voor personen met een beperking (voorzitter).

 

 

Tine Van de Sompel interviewt Sophia Peeters, COO bij Senior Living Group, over kwaliteit in een commerciële context.   

Sophia Peeters is COO bij Senior Living Group in België. SLG is één van de grootste commerciële zorgaanbieders in de ouderen- en thuiszorg in Europa. In België staan ze in voor de uitbating van 120 woonzorgcentra en een thuiszorgdienst. Vanuit haar werkervaring in de zorg en de financiële wereld weet ze hoe je organisaties in transitie dient te leiden.

 

 

 

Veerle Warreyn, senior adviseur Probis group,  interviewt Prof. dr. De Prins, verbonden aan de Antwerp Management School, over HRM en kwaliteit.  

Prof. dr. Peggy De Prins is professor verbonden aan de Antwerp Management School. Ze is arbeidssociologe en expert in HRM. Ze is tevens verbonden aan het expertisecentrum ‘Next Generation Work’. Zij doctoreerde op het thema Zorgen om zorg(arbeid) in woonzorgcentra. Daarnaast is ze auteur van diverse publicaties over duurzaam HRM en duurzame arbeidsrelaties, zoals het boek ‘De Clash Voorbij’. Kernthema’s in dit onderzoek zijn kwaliteit van arbeid, engagement, duurzaamheid en dialoog. Ze wordt geïnterviewd over de noodzakelijke HRM-factoren die bepalend zijn als het over kwaliteit van zorgverlening gaat.

 

 

Carl Lodewyckx, senior adviseur Probis group, interviewt Valerie Nys, bestuurssecretaris bij Mintus over kwaliteit in de praktijk binnen een grote welzijnsorganisatie.   

Valerie Nys is bestuurssecretaris kwaliteit bij welzijnsvereniging Mintus uit Brugge. Mintus is de grootste openbare uitbater van residentiële ouderenzorg en diensten aan huis in de regio Brugge. Men biedt duurzame kwaliteitsvolle zorg aan voor de inwoners. Ze is in haar dagelijks werk één van de drijvende krachten achter het kwaliteitsbeleid van de 7 woonzorgcentra die Mintus telt, en is aldus goed geplaatst om de zorg voor kwaliteit te situeren binnen deze welzijnsorganisatie.

 

 

Inschrijven?

Vindt u deze thema’s rond kwaliteit ook zo boeiend? Reserveer dan snel uw gratis digitaal toegangsticket!

Reserveer hier uw (digitale) plaats op onze sofa op 4 december om 13u.

Tijdens en na de uitzending kan u via de chat uw vragen stellen aan onze Probis adviseurs
beeld-cc-consult-cmyk

CC Consult

lost organisatievraagstukken op bij lokale besturen en overheidsorganisaties
beeld-cc-select-cmyk

CC Select

ondersteunt bij de selectie van nieuwe medewerkers en de uitbouw van hun verdere loopbaan
beeld-probis-consulting-cmyk

Probis Consult

adviseert zorgvoorzieningen en diensten bij hun organisatie en financiering
beeld-vorm-cmyk

Vorm

vormt, traint en coacht bij zorg, welzijn en overheid
beeld-probis-consulting-cmyk

Probis plus

est une entreprise de services et de consultance innovante et spécialisée