Elke Geraerts keynote spreker op HR IN DE ZORG 2017

5 september 2019

Op donderdag 1 juni zal psychologe Elke Geraerts het tijdens HR IN DE ZORG 2017 in De Montil in Affligem hebben over veerkracht en mentale weerbaarheid.  Uit talloze onderzoeken is gebleken dat veerkracht een cruciale factor is om gelukkig te zijn. Als psychologe is zij ervan overtuigd dat wij ons gedrag kunnen beïnvloeden om zo onze mentale weerbaarheid te verstevigen.

Positieve psychologie

De focus in haar lezing rond werkdruk, stress en burn-out ligt op positieve psychologie. Op de veerkracht en energie van mensen, hoe je je leven net wat bewuster kan inrichten en zo je veerkracht en energie kan verhogen.

Haar aanpak is gefundeerd op zowel de nieuwste wetenschappelijke inzichten als praktijkervaring binnen de bedrijfswereld.

Bestseller

Elke Geraerts is doctor in de psychologie en heeft verschillende academische posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam bekleed. Op verzoek van minister van Volksgezondheid Maggie De Block maakt zij deel uit van de commissie voor de hervorming van de beroepsziekten van de 21ste eeuw.

Zij maakte veel indruk met haar bestseller ‘Mentaal kapitaal’, waarin ze lezers op weg helpt naar een veerkrachtiger brein. In september 2016 verscheen ‘Het Nieuwe Mentaal’, waarin ze nog een stap verder gaat en mensen en bedrijven oproept om meer lef aan de dag te leggen.

Uit ‘Het Nieuwe Mentaal’

“Het is hoog tijd dat we onze maatschappij aanpassen aan ons brein, en niet omgekeerd. (…) Overal waar ik ga, zie ik hoe de breincrisis mensen, gezinnen, scholen en bedrijven verlamt. Ik zie de huidige tijd echter als een gigantische kans: het opent perspectieven om onze manier van leven en werken echt aan te passen aan de behoeftes van ons brein. Het tijdperk van Het Nieuwe Mentaal is aangebroken.”

Krijg als eerste het programma toegestuurd

Binnen enkele weken openen wij de inschrijvingen voor HR IN DE ZORG 2017. Het centrale thema is dit jaar ‘menselijk kapitaal’.

Registreer u hier alvast geheel vrijblijvend. Zo krijgt u als eerste programma en inschrijvingsformulier toegestuurd.

beeld-cc-consult-cmyk

CC Consult

lost organisatievraagstukken op bij lokale besturen en overheidsorganisaties
beeld-cc-select-cmyk

CC Select

ondersteunt bij de selectie van nieuwe medewerkers en de uitbouw van hun verdere loopbaan
beeld-probis-consulting-cmyk

Probis Consult

adviseert zorgvoorzieningen en diensten bij hun organisatie en financiering
beeld-vorm-cmyk

Vorm

vormt, traint en coacht bij zorg, welzijn en overheid
beeld-probis-consulting-cmyk

Probis plus

est une entreprise de services et de consultance innovante et spécialisée